”Vredens tid” av Stefan Tegenfalk

Written by Maria Ragnarsson on januari 16th, 2011

Tegenfalk har lyckats åstadkomma en välkomponerad intrig där en tragisk bilolycka, som inträffat några år tidigare, visar sig ha samband med en serie brutala mord i Stockholmstrakten.

De till synes oförklarliga morden hamnar på kriminalkommissarie Walter Gröhns bord. Denne gamle räv är dock knappast grön med sin långa och digra erfarenhet inom yrket. Till sin hjälp får kommissarien en ung, intelligent kvinna med överklassbakgrund, Jonna de Brugge, praktikant på Rikspolisstyrelsens Särskilda Utredningsenhet, RSU. Jisses vilket radarpar de visar sig vara! Och tur är väl det, för Gröhn råkar ut för diverse motgångar i sin jakt på sanningen..

En ny stjärna har tänts på deckarhimlen i och med denna starka debut av Tegenfalk! Vredens tid är en originell bladvändare med ett skenbart enkelt upplägg. Trots att man som läsare tidigt anar vem som ligger bakom morden, kan man inte klaga på spänningen.

För den som i likhet med mig fått mersmak finns del två Nirvanaprojektet redan ute i handeln. En tredje bok Den felande länken utkommer under året.

 

Comments are closed.