”Vilda djur” av Jan Pedersen – den perfekta familjejulklappen!

Written by Maria Ragnarsson on november 3rd, 2011

Skaffa ett exemplar av Vilda djur och det är som bäddat för en mysig stund med familjen! Jan Pedersen som tidigare har gett ut en ”ljudbok” om fåglar återkommer nu med en ny lärorik och fascinerande bok, där vilda djur från hela världen står i fokus. Med hjälp av ljudmodulen är det enkelt att lyssna på exempelvis björnar, cikador, elefanter, sälar, vargar, rådjur, apor, kameler, koalor och hjortar. Ett hundratal djur av alla de slag finns med i boken, däribland flera fåglar och småkryp.

Vilda djur: 100 fantastiska arter och deras läten är en bok som stimulerar upptäckarglädjen och djurintresset hos gammal som ung. Barnen lyssnade med stort intresse på delfinljudet och konstaterade muntert att knölvalen nästan låter som en kossa. Pilgiftsgrodornas kamouflage beundrades och nyfiket lyssnade vi på deras läte, för hur låter egentligen pilgiftsgrodor? Och grävlingen, hur låter den? Låter ett sjölejon som ett lejon månne?Grisgrodan lät i alla fall som en gris! Oj, en skallerorm och titta på kolibrins långa smala näbb! Jätteuttern tyckte barnen lät som en motorcykel! Läs den här boken tillsammans och många glada skratt utlovas.

Registret är användbart när man vill ha en snabb överblick över innehållet. Finns skorpion med? Nej, låter de? Vet inte. Finns krokodil med? Ja, alligator finns med. Så kunde det låta när vi med stor iver bläddrade i boken. Djuren presenteras utifrån sin geografiska hemvist: Europa, Afrika, Asien, Oceanien, Nordamerika, Sydamerika, Arktis och Antarktis samt Världshaven.

Batteriet då, går det att byta? Var lugn. Det går att byta, så det är bara att låta sig berikas av denna pärla till bok där text, foto och ljud samspelar på ett unikt vis! Fem pärlor av fem delar jag med glädje ut!

 

3 Comments so far ↓

 1. Johan skriver:

  Jag tycker boken är fantatiskt fin. Bildena är fina naturfotografier och det känns så levande att få höra djurens ljud när man läser.
  Boken känns dyr, kanske inte alla familjer har råd… Frågan är då om bibleoteken köper denna typ av böcker, jag menar med batterier och ljud.

 2. Maria skriver:

  Intressant frågeställning huruvida biblioteken köper böcker med batterier. Personligen tycker jag att det vore ok, men meningarna går antagligen isär! Beträffande priset, så ja boken kostar, men du får mycket bok för pengarna!

 3. Oscar skriver:

  Boken innehåller iallafall fantastiska bilder och ljud. En läs och ljud upplevelse. Oscar