Vem får årets Nobelpris i litteratur?

Written by Maria Ragnarsson on oktober 5th, 2011

I morgon, torsdagen den 6 oktober, tillkännages vem som får årets Nobelpris i litteratur.  Svenska Akademien verkar tycka om att överraska och utse för mig okända författare. Min favorit till priset är den brittiska författarinnan Jeanette Winterson.

Men, vem vet? Kanske får ledamöterna för sig att ge Maryse Condé från Guadeloupe priset? Jag läser just nu ”Tills vattnet stiger” av Condé. Jag är väl inte helt begeistrad, men en recension av boken kommer här på bloggen nästa vecka.

En annan möjlig kandidat till priset är Haruki Murakami. Jag har tyvärr inte läst något av denne japanske författare, men jag tänker absolut se filmen ”Norwegian Wood”. Vem tror du får priset?

 

1 Comments so far ↓

  1. Maria skriver:

    Tomas Tranströmer! En svensk poet! Mycket roligt och oväntat, trots att hans namn ofta nämnts.