Veckans kalorikvot med råge fylld

Written by Maria Ragnarsson on augusti 6th, 2011

Vi har bakat cupcakes. Jättegoda, men ack vilka kaloribomber! Receptet hittade vi i Cheryl Lindblads bok Cupcakes. Citron- och blåbärscupkakes med färska blåbär – visst låter det smarrigt?!

Lindblad skriver i sin bok att cupkakes inte ska förväxlas med muffins: ”Muffins bakas oftast genom att man blandar de torra och de våta ingredienserna var för sig och sedan snabbt rör ihop dem. Cupcakes innehåller i regel mer socker och fett och blandas på samma sätt som en sockerkaka.” (s. 4) Googlar man på begreppet cupcake beskrivs cupcake som en sötare muffins med glasyr. Till skillnad från muffins äts cupcakes aldrig varma.

Recepten i Lindblads bok innehåller en del udda eller säsongsbundna ingredienser såsom: muskovadosocker, färska rödbetor, makadamianötter, ricottaost, espressopulver, urkärnade dadlar, rörsockermelass, torkade tranbär och färska blåbär. Tillgången på färska blåbär är minsann inte så stor just nu i nordvästra Skåne, trots att det är rätt säsong! Det krävs således lite planering och inköp innan man kan komma igång med att baka. Tyvärr känns boken lite tunn med sina 26 recept, så jag letar nog vidare efter en fylligare bok.

 

Comments are closed.