”Vecka 36” – medioker deckare av Sofie Sarenbrant

Written by Maria Ragnarsson on september 17th, 2011

Det enda originella med Sarenbrants deckare Vecka 36 är att den har gravida kvinnor i huvudrollerna. Ett djärvt grepp som samtidigt gör brotten ruggigt otäcka och osmakliga. Fyra kvinnor i vecka 36 som alla på olika vis drabbas. Nja, jag känner mig en smula tveksam. Något litterärt mästerverk är det knappast frågan om heller.

I början lyssnade jag lite halvslött på ljudboken, men sögs sedan ohjälpligt in i berättelsen. Jag kunde förstås inte låta bli att hoppas på att försvunna höggravida Agnes skulle komma tillrätta oskadd. Samtidigt som polisen nystar i Agnes gåtfulla försvinnande, pressar kriminalreportern Göran Rosenlund hennes anhöriga i jakten på ett scoop.

Berättelsen är spännande, men var beredd på att alla svar inte ges. Tanken är förstås att man ska kasta sig på uppföljaren I stället för dig, vilket jag irriterande nog får lust till…Jag kan sträcka mig till att ge boken 3 av 5 pärlor. En godkänd debut således.

 

Comments are closed.