Tjusningen med poddradio

Written by Maria Ragnarsson on maj 20th, 2013

Någon radiolyssnare har jag aldrig varit. Står radion på i bakgrunden uppfattar jag det mest som ett störande bakgrundsskval och att passa sändningstider ligger knappast för mig.

Men, efter att ha upptäckt fördelarna med poddradio har jag förvandlats till en entusiastisk lyssnare! Med ipoden i högsta hugg kan jag lyssna när det passar mig. Det går också bra att lyssna i många mobiltelefoner.

Jag använder Apples app Podcasts för att prenumerera på och spela upp program som intresserar mig. Många radioprogram kan hämtas hem och sparas på enheten, vilket gör att man kan lyssna när man vill och var man vill.

 

Alla program går tyvärr inte att ladda ner, vilket betyder att man måste vara uppkopplad till nätet. Jag använder appen Replay för att lyssna på filer som strömmas ner. Det finns förstås ett antal appar att välja mellan, men dessa bägge tycker jag fungerar bra.

Ytterligare en app som kan vara bra att känna till i sammanhanget är Sveriges Radio Play.

Några program från Sveriges Radio P1 för den litterärt intresserade är: Radioföljetongen/novellen, Lundströms bokradio, Klassikern och Kulturnytt.

Nog måste väl framtiden se ljus ut för poddradion, det moderna sättet att lyssna på radio?!

 

2 Comments so far ↓

  1. Bokdjungeln skriver:

    Jag fullkomligen älskar podcasts, jag följer ett flertal. En av favoriterna är givetvis Lundströms bokradio men även P3 Dokumentär är lysande! Jag har även börjat lyssna på Värvet och det är riktigt bra när det är en gäst som man är nyfiken på.

  2. Maria Ragnarsson skriver:

    Värvet har jag aldrig lyssnat på – tack för tipset! Håller verkligen med om att P3 Dokumentär är intressant!