Thriller i Lee Childs anda: ”Ghostman” av Roger Hobbs

Written by Maria Ragnarsson on augusti 4th, 2014

Många bibliotek i engelskspråkiga länder sätter ihop långa ”Read Alike Book Lists”. Med hjälp av dessa listor kan den som gillar en viss författare stifta bekantskap med andra författare, som skriver liknande böcker. Listornas träffsäkerhet varierar förstås, men nog kan man hitta klockrena jämförelser. Jag hade utan tvekan fört upp namnet Roger Hobbs som ett förslag på en författare som påminner om Lee Child. Hobbs roman ”Ghostman” hade kunnat vara skriven av Lee Child. Det är förstås ingen slump att Lee Child lovordar boken och citeras på det svenska bokomslaget!

Ghostman

Huvudpersonen i Ghostman, Jack Delton, hade kunnat vara Jack Reachers bror. Behöver jag säga mer? Det finns fler gemensamma nämnare, bortsett från att huvudpersonerna har samma förnamn. Berättelsen är själlös, ytlig och bitvis osmakligt våldsam, men har ett högt bladvändartempo. Spänning för stunden i bästa Lee Child-anda och garanterat inget som du kommer att minnas! En film blir det kanske också vad det lider, för filmrättigheterna är sålda till Warner Bros. Fast jag tror nog att jag står över filmen och letar upp en feelgood-film istället!

 

2 Comments so far ↓

  1. Nina skriver:

    Jag gillar böckerna om Jack Reacher, så jag kanske måste kolla den här boken.

  2. Maria Ragnarsson skriver:

    Ja, gör det! Jag gillar också böckerna om Jack Reacher när jag är på det humöret. Samtidigt tycker jag att de är undermåliga och dåligt skrivna…Kluvet med andra ord…