Tävlingen avgjord! Bibliotek med ett ord: livlina!

Written by Maria Ragnarsson on september 9th, 2011

Boktävlingen som pågått en dryg vecka är nu avgjord! Tävlingsuppgiften bestod i att med ett ord beskriva vad som är så bra med bibliotek. 38 bidrag, från hela landet, har jag fått in! Vilket fantastiskt gensvar!

Att välja ut ett vinnande ord var minsann en krävande och grannlaga uppgift! Efter mycket vånda föll valet slutligen på livlina. Stort grattis till Ingrid (Östra Ljungby) som får Elin Eks bok ”Supertanten”! Biblioteket som livlina, som en räddare i nöden – det är minsann tänkvärt!

Eftersom så många tävlingsbidrag av hög kvalitet skickades in, kan jag inte låta bli att dela ut ytterligare några priser. Fyra personer får pocketboken ”En dag” av David Nicholls. (Läs gärna om boken här på bloggen. Du hittar inlägget genom att skriva ”Nicholls” i bloggens sökruta).

Åsa (Åtvidaberg) får en pocketbok för svaret bokskatten, för vad vore väl biblioteken utan böcker? Anita (Klippan) får detsamma för bidraget kulturkälla. Elisabet (Sundbyberg) föreslog kunskapsbank och belönas med en pocketbok, liksom Elsebeth (Klippan), som menar att ordet tillgängligt beskriver vad som är så bra med bibliotek.

Samtliga vinnare får vinnarmail från mig. Stort grattis till er alla!

Själv skulle jag ha svarat med ordet klimatsmart. Många fina bidrag skickades in, men alla kan tyvärr inte få pris. Här följer ett litet smakprov, så att ni förstår hur jag har svettats: Avstressande, kunskapsfrihet, kunskap, frihet, ordning, livsro, bemötande, opolitiskt, själsläkande, allmänbildande, glädjekälla, låna, smultronställe, böcker, gratis, läsupplevelser, oumbärligt,   samhällsinformerande, och ordförrådet. Det sistnämnda var väl fyndigt?!

Stort tack till alla er som har deltagit i tävlingen! Som tack till mina kollegor som engagerat sig och informerat våra besökare om tävlingen och bloggen, bjuder jag på något gott till kaffet vid tillfälle! Lite vardagslycka (också ett inskickat ord) till personalen således!

 

3 Comments so far ↓

  1. Johan skriver:

    Livlina var väl ett bra beskrivningsord på bibliotek! Om man behöver hjälp vid skolarbete blir biblioteket en livlina för kunskap. Om man har det trist hemma blir biblioteket en livlina för spännande bokupplevelser. Om man inte har råd att köpa böcker blir biblioteket också en livlina. Det finns många exempel på när biblioteket blir en livlina!

  2. Maria skriver:

    Ja, så är det väl. Livlina är ett starkt ord som jag blir berörd av. Tänk så mycket våra bibliotek kan betyda för människor!

  3. GUNVOR skriver:

    Det var verkligen fantastiskt fina ord,som dina bloggläsare kommit på.LIVLINA var super! Men även de andra.För mig personligen är böcker en livlina,fast jag inte haft det ordet i mina tankar.Trött, ledsen,men också nöjd och tillfredställd – då tar jag en bok!