Taubeutställning på Liseberg – rekommenderas!

Written by Maria Ragnarsson on juli 12th, 2011

Besökte nyligen Liseberg med familjen. Det blev ett mycket uppskattat och lyckat besök i nöjesparken, trots att det regnade. Barnen åkte den ena attraktionen efter den andra utan att tröttna. Utställningen om Evert Taube blev ett välkommet avbrott, åtminstone för oss vuxna. Barnen uppskattade väl framför allt att för en stund slippa regnet.

Nationalskalden Evert Taube, som ju för övrigt kommer att ersätta Jenny Lind på 50-kronorssedeln framöver, skrev ett antal folkkära visor: Calle Schewens vals, Brevet från Lillan, Sjösala vals, Änglamark, och Så skimrande var aldrig havet, för att nämna några. Evert Taubes värld som utställningen på Liseberg kallas, förmedlar Taubes livsverk i ord, bild och toner. En mycket trevlig och imponerande utställning, som får mig att vilja veta ännu mer om denne trubadur, konstnär och författare. Det är sannerligen glädjande att kunskap om Taubes liv och verk sprids på ett så välbesökt ställe som på Liseberg!

 Taube i skrivkammaren

En dag på Liseberg går fort, trots regn. När vi skulle åka hem var det ytterst motvilligt och under protest som barnen lämnade parken…

 

Comments are closed.