”Sov dig smal” av Pape, Schwarz, Trunz-Carlisi, Gillessen

Written by Maria Ragnarsson on februari 19th, 2011

Titeln Sov dig smal kittlar onekligen min nyfikenhet. Kanske är det latmasken i mig som tilltalas. Inte konstigt att boken blivit en bestseller i Tyskland. Men naturligtvis besannas inte drömmar utan vidare…

En förutsättning för att man ska kunna sova sig smal är att man äter rätt och vid rätt tidpunkt. Författarna till boken förespråkar en insulinkombinationskost, enligt vilken det bör gå fem timmar mellan måltiderna. Mellanmål betraktas som tabu. Här spricker min dröm om att utan ansträngning tappa några kilo. Jag kan nämligen inte tänka mig att avstå från mellanmål…Men vi är alla olika, så upplägget tilltalar väl någon.

Tre måltider om dagen ska man äta enligt metoden. På morgonen ska man äta kolhydrater, till lunch lite blandat och på kvällen intas proteiner.  Måttlig konditionsträning passar på morgonen och styrke- eller konditionsträning på kvällen. Man bör lägga sig tidigt och vikten av ostörd nattsömn betonas också. Som småbarnsförälder var det länge sedan jag sov en hel natt. Snacka om orealistisk önskedröm att kunna sova sig smal!

 

Comments are closed.