”Slumdog Millionaire” och ”Benjamin Buttons otroliga liv”

Written by Maria Ragnarsson on september 20th, 2009

Visserligen hade jag bara tänkt att tipsa om böcker här på bloggen, men jag kan inte låta bli att skriva några rader om två riktigt sevärda filmer.

Den första filmen är Slumdog Millionaire, som handlar om den indiske pojken Jamal. Han är endast en fråga från att kamma hem högsta vinsten i den indiska versionen av teveprogrammet ”Vem vill bli miljonär”. Men hur är det möjligt för en föräldralös pojke från slummen att komma så långt i programmet? Fuskar han? Jamal arresteras och för att rentvå sig berättar han om sitt liv och sin uppväxt och hur det kommer sig att han har kunnat besvara frågorna i programmet. Filmen är både tänkvärd och riktigt spännande med ett bra tempo- det är sannerligen en riktig filmpärla!

Benjamin Buttons otroliga liv handlar om en man, Benjamin Button, som föds som ett vanställt spädbarn med en åttioårings kropp. Det visar sig snart att Benjamin åldras baklänges och alltså blir yngre och yngre för varje dag som går. Den kärlekshistoria som utgör en viktig del av filmen är natuligtvis märklig och sällsam. Även om paret följs åt genom livet är det endast under en kort tid, när de bägge är i medelåldern, som de är jämngamla. Benjamin och hans kärlek åldras ju åt olika håll med allt vad det innebär. Trots att filmen är två och en halv timme lång blir det aldrig segt och tråkigt-inte minst tack vare Brad Pitts utmärkta skådespelarprestationer i rollen som Benjamin. Har du inte sett dessa filmer så gör det!!

 

2 Comments so far ↓

  1. Mikaela skriver:

    Ja, Slumdog är en fantastisk film! Men då måste du ju bara läsa boken. Den är sååå bra! Handlingen är väldigt annorlunda från filmen så det är bra att du, liksom jag, sett filmen först.

  2. Maria skriver:

    Tack för tipset! Jag blir riktigt nyfiken på boken!