Släktforskning engagerar!

Written by Maria Ragnarsson on april 3rd, 2014

Två nya tidskrifter om släktforskning har glädjande nog sett dagens ljus: ”Släkthistoria” och ”Svenska Öden & Äventyr”. Det är tydligt att släktforskning är ett ämne som engagerar och intresserar många människor! Någon som har läst och som kan uttala sig om tidningarna?

Släkthistoria  svenskaoden

 

4 Comments so far ↓

 1. violen skriver:

  hej
  Jag ska försöka svara på din fråga!
  Jag är ofta med på läsutmaningar hos bloggare jag känner till, och om utmaningen innebär att jag läser böcker jag inte skulle ha läst annars. Annikas bokbloggsjerka handlar mer om allt ikring bokläsningen, det var länge sen jag var med där nu, men läser ibland frågor och svar.

 2. Maria Ragnarsson skriver:

  Tack för ditt svar! Låter spännande. Vem vet, jag kanske tar mig an en utmaning jag också – någon gång framöver…

 3. violen skriver:

  Ja varför inte? För mig började det med Lyrans jordenruntutmaning där jag lästa massor med böcker som jag knappt visste fanns. Och många var/är jättebra.
  Sen har det funnits en utmaning där man läst tre böcker med nåt slags tema inbördes, sist läste jag tre böcker av Eva F Dahlgren. Jag hoppas den kommer tillbaka, kanske vore nåt att börja med!

 4. Maria Ragnarsson skriver:

  Jag minns nu att jag för någon sommar sedan tänkte att jag skulle läsa klassiker – det var visst någon klassikerutmaning.
  Tyvärr gick det inget vidare. Jag läste nog knappt en enda…Fast om man bara bestämmer sig så…Det låter hur som helst trevligt att läsa tre
  böcker med ett inbördes tema!