”Skånska smaker” av Kroon & Siller

Written by Maria Ragnarsson on maj 28th, 2011

Det har nu gått lite drygt tio år sedan jag flyttade från Östergötland till Skåne. Det kunde kanske vara kul att lära sig mer om den skånska matkulturen, tänkte jag och blev förtjust när jag fick syn på boken Skånska smaker. Äggakakan som jag lagade till och bjöd på fick högt betyg av samtliga familjemedlemmar. Kul när maten uppskattas! Boken innehåller många spännande recept – fast bara tanken på svartsoppa gjort på gåsblod får mig att rysa av obehag! Var får man egentligen ens tag på gåsblod? Nej bevare mig väl, då provar jag hellre fläderskum med syltade rabarber eller skånsk äppelkaka!

 

7 Comments so far ↓

 1. Erik skriver:

  Svartsoppan är en delikatess som somliga inte uppskattar, men jag tillhör de som uppskattar svartsoppa. Tyvärr är det sällan jag får tillfälle att äta denna skånska delikatess. Vi får väl se om det blir någon mårtenmiddag i november…/Erik.

 2. Gunilla skriver:

  Tack för boktipset – kanske något att fundera på till maken i födelsedagspresent. 😉

 3. Maria skriver:

  Ja, varför inte?! Boken passar utmärkt att ge bort i present! Annars hittar du den på biblioteket.

 4. Gunvor skriver:

  Den får jag leta upp.
  Är skåning -och äggakaka är god-men gör oftast omelett till mig varje morgon.
  Ska leta efter andra skånska specialiteter. t.ex kalvdans!

 5. Maria skriver:

  Några recept på kalvdans hittar du inte i den här boken, tyvärr.

 6. Gunilla skriver:

  Imorgon får maken sitt hårda paket. 🙂

 7. Maria skriver:

  Kul! Då får väl du se fram emot att bli bjuden på något riktigt gott framöver! Trevlig midsommar önskar jag er bägge!