Rapport från bokmässan

Written by Maria Ragnarsson on september 28th, 2010

Jaha, då var bokmässan över för denna gång. Jag ser redan fram emot nästa års bokmässa då det tyska språket står i fokus.

Det är onekligen inspirerande att besöka mässan, att strosa runt bland alla utställare, att träffa kollegor som arbetar i bokbranschen och att lyssna till författare. Sedan är det förstås rätt kul att få syn på en och annan kändis i vimlet. Tyvärr verkar inte min kändisradar fungera särskilt bra. När jag skulle köpa en kopp kaffe lade jag exempelvis inte märke till den långe blonde mannen som stod bredvid mig, förrän den manlige försäljaren kommenterade att ”här har vi språkmannen”. Jag höll på att missa Fredrik Lindström, språkvetaren, trots att han stod bredvid mig i ett folktomt hörn av mässan…

Jag lyssnade för övrigt på ett intressant seminarium om skolbiblioteken och den nya skollagen. 2011 införs en skollag enligt vilken alla elever ska få tillgång till ett skolbibliotek. Även om mycket fortfarande tycks vara oklart är det glädjande att skolbibliotekens ställning stärks!

 

1 Comments so far ↓

  1. Zachan skriver:

    Det tyska språket? Är det nästa års tema? Då väljer jag verkligen rätt år att komma till bokmässan 🙂 Kanske även kan komma med ett förlag då de tär planerat att jag ska ha min praktik den terminen 🙂 Kul!