Prosa & marmelad

Written by Maria Ragnarsson on april 2nd, 2011

Torsdagen den 31 mars var det premiär för bloggcirkeln Prosa & marmelad på förlaget Wahlström & Widstrand i Stockholm. Tillsammans med ett tjugotal bokbloggare var jag på plats, efter att ha hedrats med en inbjudan. Bakom detta mycket trevliga och välordnade arrangemang stod förlaget samt Skugge & Co.

Kvällen inleddes med mousserande vin, mingel samt en rundtur på förlaget. Vilken pampig byggnad! Därefter bjöds vi på Afternoon Tea, det vill säga te, muffins, scones och snittar. Underbart gott! Träffen gav en unik möjlighet att få träffa människor i bokbranschen, liksom andra bokbloggare. Nya kontakter är väl aldrig fel!

Efter en presentationsrunda där var och en fick säga några ord om sig själv och sin blogg, diskuterade vi under ledning av Åsa Selling, litterär chef på W&W, boken Repetitionen av Eleanor Catton. Handlingen utspelas dels på flickskolan Abbey Grange, där det uppdagas att en elev haft ett förhållande med en lärare, dels på en närliggande dramaskola, där eleverna vid årets slut sätter upp ett teaterstycke som handlar om skandalen på flickskolan. Personligen uppskattade jag inte att gränsen mellan verklighet och skådespeleri var så diffus och att berättarsättet var så fragmentariskt. Men, romanen är minst sagt originell och det var mycket givande att samtala om denna märkliga bok! Intressant att bokens slut verkar ha gjort oss alla så perplexa!

Till vår stora glädje dök det upp en hemlig gäst till vår sammankomst: Claes de Faire, författare till boken Alla lyckliga familjer liknar varandra. Det är med stor nyfikenhet som jag tar mig an romanen, efter att ha hört Claes berätta om hur nervös han var inför pressens mottagande av boken. Jag förstår honom!

När kvällen avslutades fick vi med oss en goodiebag som förutom marmelad, te och annat smått och gott, innehöll ett manus till en bok som publiceras i maj! Det känns onekligen riktigt roligt att få chansen att läsa och ge respons på ett ännu outgivet verk! Kan man vara annat än mycket nöjd med kvällen? Tack!

Ovanstående foton har jag själv tagit. Fler fotografier hittar du här: Skugge & Co.

 

2 Comments so far ↓

  1. Karolin Andersson skriver:

    Verkar ju ha varit ett riktigt trevlig arrangemang. Ser framemot några kommentarer kring den där familjeboken, såg den nånstans o blev lite nyfiken…

  2. Gunvor skriver:

    Kul med likasinnade!Jag skulle vilja läsa mycket mer .Hoppas bibblan har de böcker ,som du tipsar om . Familjeboken- absolut – ja -familjer är olika !
    Svärmor