”Portionen under tian” – inspirerande kokbok av Hanna Olvenmark

Written by Maria Ragnarsson on juni 30th, 2019

Dietisten Hanna Olvenmarks kokbok ”Portionen under tian” innehåller nyttiga och klimatsmarta recept som dessutom passar plånboken. Konceptet är detsamma som vi möter på matbloggen undertian.com som Olvenmark driver.

Jag gillar den här inspirerande kokboken, trots att flera recept för min del går bort. Proteinkällan är nämligen ofta baljväxter och jag är allergisk mot linser… Även recept med fröer och nötter förekommer, så är man som jag allergisk får man sålla bland recepten. Ett plus är att ingredienserna i recepten består av vanliga råvaror som man lätt hittar i matbutiken. Jag har testat några recept och kommer att pröva fler. Zucchini- och svamppasta får godkänt och jag blir riktigt sugen på att laga grönkålspasta – fast såklart utan valnötter…

Planering är nyckeln för att minska matsvinnet och hålla nere matkostnaderna. Författaren talar om allt från matlådor till veckoinköp. Hon tipsar även om hur man kan ta hand om matvaror som håller på att bli för gamla. Bruna bananer kan exempelvis användas för att göra bananbollar, så varför låta bananerna åka ner i soporna? En tankeväckande grön kokbok! Betyg: 4.

 

1 Comments so far ↓

  1. jättebra bok med många användbara tips.

Leave a Comment