”Personlig stil” av Mia Berg

Written by Maria Ragnarsson on december 25th, 2010

Dax att fräscha upp garderoben? Det passar väl i så fall utmärkt så här lagom till mellandagsrean! Att bryta gamla vanemönster, våga tänka nytt och vidareutveckla sin personliga klädstil kräver förstås både mod och engagemang. Jag låter mig inspireras av boken ”Personlig stil” och känner hur experimentlusten väcks till liv. Full av entusiasm rensar jag bort kläder som länge legat oanvända och försöker se på kläderna med nya ögon. Kanske kan plaggen kombineras på ett nytt och annorlunda sätt?

Mia Berg talar sig varm för att inte låta svart utgöra stommen i garderoben. Istället uppmuntras läsaren att våga leka med färg och form. När jag studerar fotografierna i boken tycker jag att det ibland blir lite väl färgglatt för min smak, eller vad sägs om färgkombinationen lila, gult, orange och rött?

Författaren ger exempel på olika stildilemman genom att låta fyra kvinnor och två män presenteras i var sina kapitel. Det är ett trevligt och lärorikt upplägg. Dock saknar jag traditionella råd om hur man bör klä sig med tanke på vilken kroppsform man har.

Att skaffa sig en helt ny look fungerar enligt författaren kanske för stunden. Utmaningen ligger istället i att plocka fram mer av det man redan är, det vill säga att ge uttryck för sin personlighet. En sympatisk inställning, eller hur?

 

2 Comments so far ↓

  1. Ingrid Isaksson skriver:

    Maria! Jag ser med spänning fram emot din nya och kanske färgstarkare klädstil under 2011.

  2. Maria skriver:

    Friskt vågat, hälften vunnet? Fast Rom byggdes ju inte på en dag, så vi får väl se hur det går…