”Paradiset” – trädgårdsbok av Sanna Töringe för dig som orkar lite lagom mycket

Written by Maria Ragnarsson on maj 6th, 2013

Föredrar du en pedantiskt skött trädgård med snörräta rader, så uppskattar du antagligen inte det vildvuxna och lummiga trädgårdsideal som Sanna Töringe talar sig varm för i sin nya trädgårdsbok Paradiset: underbart, enkelt och lite lagom slarvigt i trädgården.

Boken har ett överraskande generöst format och är faktiskt snäppet större än ett A-4-ark! Stora stämningsfulla foton fyller sidorna i denna personligt skrivna trädgårdsbok, som är genomsyrad av en skön och avslappnad inställning till trädgården och trädgårdsarbetet. Trädgården tillåts vara lite lagom vild, ostädad och oorganiserad.

Någon nagelsaxklippning av gräsmattan blir det förstås inte med detta avspända förhållningssätt. Tvärtom vill Töringe gärna se ett se ett område med högt gräs, en vildvuxen blomsteräng i trädgården. Vackert utan tvekan, men knappast någon dröm för gräsallergikern! Atjoo!

Sanna Töringes trädgårdsparadis kan beskrivas som en grön famn; en härlig och trivsam plats med många inbjudande sittplatser, där man kan sitta och njuta, väl dold bakom skyddande grönska. Trädgården ska vara vild och vacker och fylld av robusta perenner som inte kräver så mycket skötsel. Har man en nyanlagd trädgård är det bara att beväpna sig med tålamod, för en lummig och insynsskyddad oas tar som bekant år att skapa…Töringe avslutar boken med att uppmana läsaren att hitta sitt eget paradis. Det låter som ett gott råd.

 

3 Comments so far ↓

 1. Jan Fredman skriver:

  Tack Maria för detta boktips! Det är precis i min smak. Vårliga hälsningar /Jan

 2. Jan Fredman skriver:

  Tack Maria,
  för en utmärkt blogg. Denna bok tycks vara i min smak, enligt vad du skriver om ”Paradiset” – trädgårdsbok av Sanna Töringe för dig som orkar lite lagom mycket. Eller om du också samtidigt önskar hinna med så mycket mer än att bara njuta av din trädgård under den korta prunkande sommar, som så snabbt går förbi. Jag finner stöd i denna bok, då den tycks framhålla mitt förhållningssätt till en stor, men älskad trädgård. /Jan

 3. Maria Ragnarsson skriver:

  Tack för dina varma ord! 🙂
  Visst låter det som en sympatisk inställning till trädgårdsarbete! En twittervän, Catta, twittrade att hennes trädgård heter ”Kaos i frihet”…