Om plågan att bli refuserad…

Written by Maria Ragnarsson on november 19th, 2011

Författardrömmar är det många som bär på, men vägen till att få sina alster utgivna är sällan spikrak. Desirée Fredlund vet hur det känns att bli refuserad. I Refuserad: Från amatör till proffs i den ädla konsten att inte bli publicerad som författare delar hon med sig av sina erfarenheter på området. Skriften innehåller noveller som hon skrivit som bidrag till olika tävlingar, blogginlägg, praktiska lärdomar, anekdoter som när hon tillagade älgmule, samt recept – för kända författare brukar ju ge ut kokböcker…Texten är lättläst och skriven med självdistans och humor.

En grundläggande förutsättning för att man ska lyckas att få sitt manus publicerat är att man inte ger upp. Det verkar inte Desirée göra trots upprepade motgångar. Då inget förlag velat ge ut hennes roman My, ger hon nu ut den själv. En förstautgåva trycks upp i 200 ex. och samtliga delas ut! Desirée skrev till min bloggmail och undrade om jag ville ha ett exemplar. Och självklart vill jag det, för nog är det inspirerande med människor som så målmedvetet följer sina drömmar! Desirée, det gläder mig att du hittade min blogg och att du hörde av dig! En andrautgåva planeras tätt därefter och kommer att vara till salu. Imponerande, eller hur?! Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara längre tid!

Att ge ut böcker på egen hand har både för och nackdelar. Bokbranschen påverkas förstås av att gemene man numera själv kan trycka sin bok eller publicera texter digitalt. Här finns mycket att fundera kring och att orda om exempelvis beträffande kvalitet och bredd, men det får minsann bli en annan gång! Lycka till med författandet, Desirée!

 

2 Comments so far ↓

  1. Desirée skriver:

    Tack för de fina orden – kram!

  2. Maria skriver:

    Det är jag som tackar! Lycka till med det fortsatta skrivandet!