”Odinsbarn” – briljant fantasy av Siri Pettersen

Written by Maria Ragnarsson on april 7th, 2015

Det är inte var dag som en debutant imponerar så stort som norska Siri Pettersen! Hennes fantasyberättelse Odinsbarn, med rötter i den nordiska mytologin, hör utan tvekan till årets bästa ungdomsromaner! Boken, som är första delen i serien Korpringarna, finns nu översatt till svenska.

Femtonåriga Hirka är ett odinsbarn, en svanslös – en människa. Hon befinner sig i en värld där hon betraktas som ett odjur. Som spädbarn hittas Hirka av en godhjärtad man, som skyddar henne genom att tillfoga henne ett ärr, som döljer att hon är född svanslös. Hirka själv anar inte hur annorlunda hon är…Rime som hon är så förtjust i, har naturligtvis inte heller någon aning om, att hon är en inkräktare i hans värld…

Siri Pettersens fantasyuniversum är originellt och säreget. Boken är en 650-sidig välskriven bladvändare med högt tempo. Etiketten ”cross-over” är nog inte helt fel, för boken lär kunna tilltala såväl ung som gammal. Vi har nog bara sett början på bokens segertåg, gissar jag. Det skulle inte förvåna mig om boken filmatiseras en vacker dag. En stark debut att glädjas över för alla fantasyläsare!

Odinsbarn

Bokomslaget då? Nja, det faller mig inte riktigt i smaken, men sticker ut gör det i alla fall.

 

1 Comments so far ↓

  1. Sara skriver:

    Snart kommer del 2!