”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” av Linda Olsson

Written by Maria Ragnarsson on augusti 9th, 2009

Svenskfödda Linda Olssons roman ”Let me Sing You Gentle Songs” som sedan översatts till svenska är en stark och gripande berättelse om ensamhet och vänskap över åldersgränser. I boken växer en ovanlig vänskap fram mellan två kvinnor. För att komma över en stor sorg söker sig den unga kvinnan Veronika till ensamheten i en hyrd stuga i Dalarna. Den enstöriga grannkvinnan Astrid registrerar noga hennes ankomst, även om det dröjer många dagar innan hon ger sig till känna. De bägge kvinnorna tyr sig successivt till varandra och berättar sina livshistorier. Någonstans kan jag dock inte låta bli att fundera över ifall kvinnorna verkligen lyssnar på varandra. Men visst, bara att ha någon att anförtro sig åt, kan ju ha en terapeutisk verkan. Det visar sig att Astrid bär på fruktansvärda hemligheter… Jag blev riktigt illa berörd av Astrids livsöde – vem kan undgå det? Utan att avslöja för mycket av handlingen kan jag konstatera att jag nog helst betraktar kvinnans handlande mot sin dotter som orealistiskt. Eller är det att göra det för enkelt för sig? Boken är läsvärd och kan rekommenderas, men den får ändå inte högsta betyg av mig.

 

2 Comments so far ↓

  1. Johan skriver:

    Bra boktips! Låter som en spännande bok.

  2. Britta skriver:

    När jag ser inlägget på boken ”nu vill jag sjunga dig milda sånger” så tänker jag främst på den varma och innerliga vänskap som växer fram mellan bokens huvudpersoner.Kanske många gånger en bristvara i våra egna liv?
    En lättläst o fin bok att ta del av.