Nemert och Ahrnstedt – två säkra kort!

Written by Maria Ragnarsson on juli 23rd, 2013

För den som vill ha något lättsmält i sommarvärmen kanske Elisabet Nemerts Röd måne (2013) eller Simona Ahrnstedts De skandalösa (2013) kan vara något att ta sig an?! Nemert och Ahrnstedt är två uppskattade svenska författare med flera historiska kärleksromaner i bagaget. Böckerna har det gemensamt att de innehåller ingredienser som romantik, heta kärleksmöten och spänning.

Elisabet Nemert har en tendens att ha med ett drag av övernaturlighet i sina berättelser. Ofta är huvudpersonen synsk eller har andra paranormala förmågor. I boken Den vita liljan (2003) får exempelvis huvudpersonen föraningar i form av en förnimmelse av doftande liljor. Indra i boken Röd måne är både läkekunnig och begåvad med helande krafter – och detta i en tid när häxjakten drabbar landet…

Simona Ahrnstedts böcker hör hemma inom genren Romance, där erotik och sex utgör viktiga ingredienser. Detaljerade sexscener finns med så pryda läsare göre sig icke besvär! Resultatet blir sensuellt och eggande, men aldrig plumpt. Fantastiskt bra skrivet, inte minst om man jämför med E. L. James bästsäljare Femtio nyanser av honom! Och likheter finns – se bara på boktrailern till De skandalösa!

Såväl Röd måne som De skandalösa utspelar sig i 1600-talets Sverige och har självständiga, intelligenta och färgstarka hjältinnor. Böckerna är fängslande bladvändare så se till att du har ledigt när du börjar läsa!

 

 

1 Comments so far ↓

  1. stina liffner skriver:

    ska kanske läsa den någon gång!