Näsa för en god affär?

Written by Maria Ragnarsson on juni 23rd, 2011

Förra sommaren stötte jag ihop med en f.d. kollega på en loppis. Förvånat konstaterade jag att han var i full färd med att handla böcker. Två fulla kassar hade han plockat ihop. ”Hinner du läsa alla böcker?” frågade jag förundrat. Som bibliotekarie är man ju ständigt omgiven av böcker, så behovet av att hamstra böcker är väl inte så stort. ”Jag ska inte läsa böckerna. Jag ska sälja dem på nätet för att finansiera inköp av böcker som jag verkligen vill ha”  svarade han. Imponerad av hans känsla för en god affär köpte jag en trave böcker, som jag trodde skulle gå att sälja med förtjänst. Hur det gick? Käpprätt åt skogen! Inte en bok sålde jag. Slutligen tröttnade jag och kastade böckerna. Ville väl inte bli påmind om fiaskot…

I boken Vad är det värt? av Christine Hansson finns ett kapitel om böcker. Här finns några grundläggande principer att tänka på för den som vill handla med böcker. Kan inte påstå att jag blir så värst mycket klokare, så några fler spekulativa bokinköp blir det väl knappast för min del.

Hanssons bok innehåller för övrigt kapitel om exempelvis möbler, textilier, keramik, glas, konst och smycken. Lite av varje således. Inspirerad blir man hur som helst att ge sig iväg till loppisar, för att fynda udda prylar! Boken gör dig inte till expert på hur mycket saker och ting kan vara värt, men en del handfasta råd om vad man ska titta efter presenteras. En lättläst och trevlig handbok för den som drömmer om att göra ett bra klipp på auktioner eller på sommarens loppmarknader.

 

Comments are closed.