”När natten är som mörkast” av Britt Engdal

Written by Maria Ragnarsson on december 31st, 2009

Max 13 år vaknar en natt av att en kvinna står vid hans säng. Hon nynnar på en sorgsen vaggsång och pekar mot det gamla hörnskåpet, som står i Max rum. Är kvinnan ett spöke och vad vill hon berätta?

I skolan har de grupparbete och Max får arbeta tillsammas med Amanda, en riktigt söt tjej. De bestämmer sig för att arbeta med släktforskning. Amanda vill veta mer om sin mammas mormors moster Lisa Kristina Larsdotter. Till sin bestörtning upptäcker Amanda att Lisa Kristina 1888 dömdes till döden för att ha dödat sitt nyfödda barn. Varför dödade hon sitt barn och kan hon ha något med spöket i Max rum att göra? Max och Amanda nystar i mysteriet samtidigt som deras känslor för varandra växer.

Boken är utgiven på LL-förlaget och är med andra ord lättläst. Språket är genomarbetat och tydligt med korta meningar. Engdal skriver förvisso enkelt, men berättelsen är levande och spännande.

 

1 Comments so far ↓

  1. Lilla O skriver:

    Tyckte också att det här är en riktigt bra, lättläst bok. Ibland lyfter inte historien riktigt när författaren försöker förenkla, men Engdahl lyckas!