Modernista klassikersatsar

Written by Maria Ragnarsson on januari 22nd, 2015

Förlaget Modernista satsar på att ge ut ett antal nyöversatta klassiker. Alla är oerhört snyggt förpackade med omslag som verkligen tilltalar! Här ser du ett urval:

Svindlande höjder  Jane Eyre

Övertalning  Stolthet och fördom

Dickens  Woolf

Conrad  Kafka

Håll med om att omslagen är konstnärligt och modernt utformade! Förlaget gör sannerligen skäl för sitt namn!

Själv har jag precis tagit mig an Emily Brontës klassiker ”Svindlande höjder” som skildrar den uppslitande kärleken mellan Catherine och hittebarnet Heathcliff. De växer upp tillsammans och är tvillingsjälar, men omständigheterna gör att de skiljs åt…Jag säger bara: Läs! Detta är en roman som står sig riktigt bra! Boken har filmatiserats ett antal gånger, senast 2011 av regissören Andrea Arnold med skådespelarna Kaya Scodelario och James Howson i huvudrollerna. Personligen tycker jag att boken är överlägset bäst! Filmen är långsam, seg och huvudpersonerna är inte alls som jag föreställde mig dem. Men varför inte jämföra själv?!

 

4 Comments so far ↓

  1. Christina skriver:

    Vackra omslag!

  2. Maria Ragnarsson skriver:

    Håller med!

  3. Visst är de konstnärliga och vackra men tycker inte alls att omslagen till Jane Eyre och Svindlande höjder passar innehållet – de visar (vad jag kan förstå) kvinnor under vatten. Kvinnorna i de båda romanerna höll sig ovan jord….jag gillar mer traditionella omslag 🙂

  4. Maria Ragnarsson skriver:

    Ja, du absolut en poäng, men jag tycker att omslagen är fina! 🙂