”Min pappa är snäll och min mamma är utlänning” – charmig ungdomsroman

Written by Maria Ragnarsson on augusti 26th, 2011

En kollega (eller egentligen två kollegor) tipsade mig om denna småroliga och charmiga ungdomsroman skriven av Emmy Abrahamson. Min pappa är snäll och min mamma är utlänning är skriven med glimten i ögat. Gapskrattade gjorde jag väl inte, men texten är rapp och käck på något vis.

Alicja har en svensk pappa och en mamma från Polen. Det är som upplagt för kulturkrockar. Tonåriga Alicja skäms för sin mamma, som är så oerhört polsk. Men det är förstås inte så lätt att vara tonåring, varesig man har en svensk eller polsk mamma…Första kärleken, hudproblem…Ja och vad gör man, om man råkar bli kär i samma kille som bästa vännen också trånar efter?

Omslaget till boken tycker jag tyvärr ser urtråkigt ut. Synd, för den här boken är riktigt bra! Hoppas att läsarna hittar till den ändå!

 

2 Comments so far ↓

 1. Anna skriver:

  Hej! Nu är det så att jag ska utomlands en vecka, ska ta med två böcker, vilka tipsar du att jag tar? Gärna spännande sanna historier och någon rolig igenkännande!

 2. Maria skriver:

  ”Min pappa är snäll och min mamma är utlänning” är ju onekligen rätt kul och en bok som jag varmt rekommenderar. Martina Haag har också skrivit böcker som många tycker är kul.

  Annars om du vill ha någon sann berättelse kanske Natascha Kampuschs ”3096 dagar” kan vara något.

  Ska man resa bort brukar förstås pocketböcker vara bra. ”Varför gråter inte Emma?” finns numera som pocket, men detta är en riktigt tragisk berättelse.
  ”Jag saknar dig, jag saknar dig” av Peter Pohl är ytterligare en ledsam berättelse som bygger på en verklig historia. Du känner kanske till att boken filmatiserats och nu går på bio?
  Trevlig resa! Hoppas du hittar något bra att läsa!