Kortfattad trädgårdshandbok av Hultin

Written by Maria Ragnarsson on april 6th, 2013

I väntan på vårens slutgiltiga ankomst och på att tjälen ska gå ur jorden, botaniserar jag bland årets nya trädgårdsböcker. I min hand har jag Handbok för din trädgård av Susanna Hultin.

Boken är rikt illustrerad med fotografier och författaren går igenom trädgårdssysslor årstid för årstid. Det är ett bra upplägg, men för den ovane är steg-för-steg-instruktionerna alldeles för kortfattade. Jag blir exempelvis inte klok på hur man beskär vare sig äppelträd eller buskar, eller hur det går till att ta vintersticklingar på svarta vinbär och krusbär. En smula besviket konstaterar jag att denna tunna bok hade vunnit på utförligare beskrivningar och på fler konkreta tips. Det är hur som helst en njutning att planera årets trädgårdsprojekt och snappa upp idéer från olika håll.  Min jakt på inspirerande trädgårdsböcker går vidare!

 

Comments are closed.