”Katastrofala skivomslag” – humorpärla av Herr Dryck

Written by Maria Ragnarsson on mars 13th, 2012

Säg inte att omslaget är oviktigt! Jag skrattar så tårarna sprutar när jag läser i boken Katastrofala skivomslag av den anonyme skribenten Herr Dryck. Med en stor portion humor närstuderas 58 skivomslag varav merparten verkar vara från 1970-talet. Underbart är kort, men exemplen hade gärna fått vara ännu fler. Boken tar nämligen slut alldeles för fort! Trots att nostalgifaktorn är hög saknar jag nyare skivomslag, för jag hade gärna närstuderat några moderna bottennapp också.

Titta på omslaget till Christers album  Som en sommarvind från 1975 och läs sedan Herr Drycks analys!

”Nu plockar jag fram det tunga artilleriet. Här har vi ett omslag som är som kaustiksoda och tabasco rakt in i synnerven. Christers har snärjt på sig sina tightaste halssmycken (notera hajtanden till höger), hopplösa bruna västar med skära paljetter, skjortor med helt sjuka kragar och slutligen, som pricken över i, dragit upp de bruna brallorna till smärtgränsen och beyond. Genom detta snilledrag bjuder de nu på snoppkavalkad deluxe, där vi tydligt kan se vad var och en har att bjuda på. Liraren längst till höger med kabanoss ner på låret ser oförskämt nöjd ut, och är onekligen stolt över vad han har att visa upp. Mercy!” ur Katastrofala bokomslag s. 19.

Här kommer ytterligare ett smakprov. Omslaget ovan från 1971 kommenteras kort och gott: ”Ge killen en riktig trumma för fan.” ur Katastrofala omslag s. 17.

Fler exempel på fula vinylomslag hittar du på Herr Drycks blogg: Katastrofala omslag. Den nyutkomna boken Katastrofala skivomslag innehåller ett urval favoriter från denna blogg. En perfekt presentbok som garanterat lättar upp stämningen! Texten är välskriven  och iakttagelserna roande. Kort sagt: En riktig humorpärla!

 

Comments are closed.