”Hetta” – läsvärd thriller från Australien

Written by Maria Ragnarsson on juni 14th, 2017

Jag har noterat att jag ganska sällan delar ut betyget 5 till böcker. Högsta betyg får böcker som berör mig på djupet. Språket ska vara utöver det vanliga och stilen originell. Tempot får dessutom gärna vara högt, för jag gillar bladvändare…Inte så lätt att passera nålsögat med andra ord…

Med detta sagt, några ord om en läsvärd thriller: ”Hetta” av Jane Harper. Boken utspelar sig på landsbygden i Australien. Den lilla orten Kiewarra har drabbats av svår torka. Skördar fördärvas och man tvingas avliva boskap. Att få ekonomin att gå ihop blir allt svårare för invånarna. Bonden Luke Hadler blir så desperat att han skjuter sin familj och sedan sig själv. Eller gick det verkligen till på det viset? Lukes barndomskamrat, polismannen Aaron Falk, börjar nysta i fallet. I jakten på sanningen poppar gamla och nya hemligheter upp…

Harpers thriller är både välskriven och spännande, trots att tempot är ganska makligt. Berättelsen är elegant uppbyggd och miljöbeskrivningarna trovärdiga. Jag gillar den här boken och delar ut betyget 4.

 

2 Comments so far ↓

  1. Kristina skriver:

    Bättre ett ärligt betyg än ett fjäskbetyg! Många bokbloggare och Instagrammare ger höga betyg för att hålla sig väl med förlagen. Bara för att få fler recensionexemplar eller ”bokpost”. Men det är faktiskt intressantare att läsa kritik- det väcker läslusten mer!

  2. Maria Ragnarsson skriver:

    Försöker hitta både plus och minus med böckerna jag läser och skriver om. Men bara det att böckerna är utvalda och får vara med på bloggen betyder också något.