Hemlagad soppa & nybakat bröd

Written by Maria Ragnarsson on september 16th, 2011

Ärtsöppe – dä ä gött dä! Eller hur?! Överlag tycker jag att soppa är mat som inte bör underskattas och som jag gärna hade lagat lite oftare. För detta krävs förstås en bra receptbok med lättlagade, nyttiga och goda soppor. Soppor & bröd: sunda vegetariska soppor och hembakade bröd av Ingrid Eliasson & Eija Niskakari har blivit en favorit i kokbokshyllan, trots att den bara innehåller drygt 20 sopprecept och ca 10 brödrecept. Kvalitet istället för kvantitet skulle man kunna säga, för recepten är valda med omsorg.

  Potatissoppa med paprika

Sopprecepten innehåller enkla, vanliga ingredienser, vilket jag alltid uppskattar. Inget onödigt krångel! Kall gurksoppa, låter väl gott?! Det receptet måste jag prova en varm sommardag. Potatissoppa med paprika smakade bra – en typisk vardagssoppa.

Bröd till soppa hör förstås till. Tryter orken kan man ju alltid laga soppan och spara baket till en annan gång. Men det är synd att inte ta sig tid att baka och låta hemmet fyllas av doften av nybakat bröd. Solrosscones, Chevré-focaccia, Sesam Pumpa-knäcke, Hälsolimpa med russin – det är bara att börja baka!

 

4 Comments so far ↓

 1. Britta skriver:

  Det ligger något i uttrycket ”koka soppa på en spik”!! Titta vad du har i dina skåp. Något som kan bli en god soppa? Säkert. En annan gång blir det en god soppa som är planerad o kanske inspirerad av en trevlig soppbok.

 2. Maria skriver:

  Där slog du huvudet på spiken! Tack för ditt inlägg!

 3. Maria skriver:

  Goda soppor och bröd!

 4. Maria skriver:

  Kan bara hålla med! Och så doftar det så underbart med hembakt bröd! 🙂