Härliga grundkokböcker

Written by Maria Ragnarsson on februari 23rd, 2011

I min iver att gå ner ett par kilo botaniserar jag bland kokböckerna på marknaden för att få inspiration till sunda matvanor. Jag fastnar för två ganska snarlika grundkokböcker: Hälsokokboken av Ulrika Davidsson samt Familjens stora sunda kokbok av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren.

Kostrådgivaren Ulrika Davidsson har skrivit ett antal populära kokböcker med utgångspunkt i GI-metoden och LCHF. Nyttiga och bra matvanor är väl något som de flesta av oss strävar efter, även om vardagsstressen ibland lägger krokben för oss. Med fräscha och näringsriktiga recept till hands blir det roligare att planera matlagningen och därmed undvika onyttiga och halvdesperata snabbmatslösningar. Recepten i Hälsokokboken är inte onödigt tillkrånglade, utan lär passa de flesta. Jag kan konstatera att Davidsson lyckas med sin föresats att sprida matglädje till svenska folket!

Familjens stora sunda kokbok liknar med sitt rutiga omslag och snarlika upplägg den nyss nämnda Hälsokokboken. Även här är recepten tilltalande och fotografierna får det att vattnas i munnen. Trots att boken är tunnare och inte lika komplett som Hälsokokboken är det en underbar kokbok som jag varmt rekommenderar!

 

Comments are closed.