”Hamnet” – makalös roman av O’Farrell

Written by Maria Ragnarsson on oktober 28th, 2020

Vilken pärla! Jag kommer att bära med mig Maggie O’Farrells roman ”Hamnet” länge! Berättelsen är smärtsamt vacker och djupt berörande! En magisk läsupplevelse helt enkelt!

I romanen ”Hamnet” träder William Shakespeare och hans familj fram ur historiens skuggor. En hel del är förstås sprunget ur O’Farrells fantasi, men det är rasande skickligt skrivet! Jag faller pladask och får god lust att kasta mig över någon biografi om Shakespeare!

Hamnet var Shakespeares ende son. Pojken dog 1596, elva år gammal. Fyra år senare skrev fadern pjäsen ”Hamlet”. På denna tid var Hamnet och Hamlet sins emellan helt utbytbara namn.

Den här historiska romanen är en briljant och tidlös skildring av sorg och förlust. O’Farrells hjärtskärande berättelse skildrar hur pesten slår skoningslöst mot en familj som tvingas hantera saknaden av ett älskat barn. Författaren lyckas även fånga tidsandan och beskriver 1500-talsmiljön levande och trovärdigt. Porträttet av Hamnets mor är storartat! Betyg: En klockren 5:a!

 

4 Comments so far ↓

 1. Vill verkligen läsa den här, den verkar jättebra! 🙂

 2. Jenny Enochsson skriver:

  Hej Maria,

  Vilken fin sida du har!

  Tack för den jättebra recensionen. Jag har tänkt läsa den här själv. Den verkar vara olik O’Farrells andra böcker. Jag har läst de flesta av hennes romaner och min O’Farrell-favorit är nog Sommaren utan regn.

  MVH
  Jenny

 3. Maria Ragnarsson skriver:

  Tack snälla! 🙂 Sommaren utan regn har jag inte läst, men den står absolut på min läslista!

 4. Maria Ragnarsson skriver:

  Gör det! Den kvalar in bland årets absoluta favoriter för min del!