”Goda grannar” – skånsk spänning av Mattias Edvardsson

Written by Maria Ragnarsson on juli 1st, 2020

”Goda grannar” av Mattias Edvardsson är en välskriven psykologisk spänningsroman. Det är en tät berättelse med ett tydligt driv, skriven på ett rakt och lättillgängligt språk.

Romanen börjar dramatiskt med att Mikaels fru blir påkörd utanför sitt hem i idylliska Köpinge. Det är grannfrun Jacqueline som har kört på henne. Men snart börjar tvivlen att gro, för var det verkligen en olyckshändelse?

Den fiktiva tätorten Köpinge, utanför Lund, påminner starkt om Löddeköpinge, där författaren själv är bosatt. Men är villakvarteret verkligen så idylliskt som det först verkar? Hur sund är gemenskapen mellan grannarna? Och vad händer när otryggheten i området stegras?

Romanen berättas av tre personer: Mikael, Jacqueline, samt hennes lite specielle tonårsson Fabian. Berättarperspektivet växlar ständigt mellan de tre berättarrösterna och ljudboksvarianten har försetts med tre uppläsare. Tidsmässigt växlar perspektivet mellan händelser som inträffade före olyckan och händelser efter olyckan. Ett lite annorlunda upplägg som man dock snabbt kommer in i.

Edvardsson levererar den perfekta sommarläsningen med sin välkomponerade och lättlästa spänningsroman! Relationer och granngemenskap står i fokus, inte makabra blodsdåd. Skildringen av skånska Köpinge har hög igenkänningsfaktor. Förbered dig på sträckläsning, från första sidan till det omskakande slutet! Betyg: 4 av 5.

 

Comments are closed.