”Glada hälsningar från Missångerträsk” – härlig feelgood-roman av Haag

Written by Maria Ragnarsson on september 3rd, 2011

Böcker som utspelar sig i, eller som på något sätt har anknytning till norra Sverige, drar alltid till sig mitt intresse. Jag är uppvuxen i Östergötland och bosatt i Skåne, men släkten på min pappas sida kommer från Lappland, Norrbotten och Västerbotten.

Enbart titeln på Martina Haags nya bok Glada hälsningar från Missångerträsk räckte således för att väcka mitt intresse, trots att jag aldrig tidigare läst något av författaren.

Småbarnsmamman Lotta i Missångerträsk gör ett sista försök att rädda sitt äktenskap. Två veckor i Paris på tu man hand, ska ge henne och maken den romantiska nytändning som behövs. Barnen skickas till mormor i Stockholm och Lottas syster Nadja engageras för att ta hand om Sigvard, Lottas inneboende svärfar. Men Nadja har egna bekymmer och är mitt uppe i en adoptionsprocess som ser ut att gå käpprätt åt skogen. Finns lösningen på Nadjas problem månne i Missångerträsk?

Berättelsen är förutsägbar, snudd på banal och inte särskilt trovärdig. Boken är lättläst och språket enkelt. Storyn påminner bitvis om en förväxlingskomedi och är orealistisk, skruvad och tramsig, men så himla rolig!  Jag skrattar högt! Vilken härlig feelgood-roman! Undrar förresten vad Peter Jöback tycker om sin medverkan i boken?! Säga vad man vill, men jag gillade sannerligen Haags humor!

 

1 Comments so far ↓

  1. GUNVOR skriver:

    Det förstår jag att du gillade den boken!
    Kanske jag hittar den på mitt bibliotek.
    Bokläsare- mer nu än förr.