”Fruset ögonblick” av Camilla Ceder

Written by Maria Ragnarsson on september 10th, 2010

En man hittas ihjälskjuten och överkörd vid en gammal bilverkstad på landet i Västsverige. Vilken uppdämd ilska, vilket hat måste inte mördaren ha känt gentemot sitt offer för att kunna begå detta kallblodiga dåd?

Kriminalkommissarie Christian Tell och hans kollegor får i uppdrag att försöka lösa fallet. Uppgiften kompliceras när kommissarien upptäcker att han känner sig attraherad av en ung kvinna som figurerar i mordutredningen som vittne. Trots sin digra erfarenhet i yrket får Christian kämpa för att uppträda professionellt…

Parallellt med att utredningen fortskrider, får läsaren i tillbakablickar ta del av händelser som inträffat flera år tidigare. När dåtid och nutid så småningom vävs samman, framträder ett hyfsat trovärdigt scenario. Camilla Ceders roman har kritiserats för att vara slarvigt korrekturläst. Synd, för personporträtten är trots allt ganska spännande och intrigen är välkomponerad. En godkänd debutroman tycker jag.

”Babylon” – uppföljaren till ”Fruset ögonblick” – ges ut i september 2010. Jag reserverar den på biblioteket för jag vill gärna ge Camilla Ceder ytterligare en chans.

 

Comments are closed.