”Flimmer” av Anne Holt & Even Holt – rafflande medicinsk thriller

Written by Maria Ragnarsson on augusti 15th, 2011

Den norska deckarförfattarinnan Anne Holt har tillsammans med sin bror Even Holt gett ut en rafflande medicinsk thriller: Flimmer. Kriminalkommissarierna och poliserna lyser befriande nog med sin frånvaro i denna spänningsroman. Istället är det hjärtspecialisten Sara Zuckerman och hennes kollega och vän Ola Farmen som får nysta i mysteriet med de manipulerade hjärtstartarna. Två av Saras patienter avlider kort efter att de har fått exklusiva hjärtstartare inopererade. Det visar sig att någon infekterat hjärtstartarna med ett datavirus. Vem ligger bakom dådet och varför? Går det att stoppa vansinnet innan fler dödsfall inträffar?

Precis som Ola Farmen i boken är Even Holt både civilingenjör och läkare. Even är dessutom överläkare i kardiologi och hans kunnande märks tydligt i den stundom avancerade medicinska terminologin. Smart drag av syskonen att skriva boken tillsammans! För varje sålt exemplar av boken går 1 kr till Hjärt-Lungfonden. Snyggt!

Persongalleriet i boken är omfattande, och parallellhandlingarna många. Detta gör att det tar ett tag innan man riktigt kommer in i berättelsen. Men alla trådar tvinnas skickligt samman på slutet och storyn tar också en oväntad vändning. Det gillar jag! Trots att det är en välskriven spänningsroman saknar jag det där lilla extra, som gör att man bär med sig berättelsen när man har läst färdigt. Romanen bjuder dock på god underhållning för stunden!

 

Comments are closed.