”Fallen ängel” av Becca Fitzpatrick

Written by Maria Ragnarsson on september 28th, 2010

I mina ögon är Fitzpatricks bok knappast någon pärla. Jag skriver några rader om den ändå, eftersom den påminner mig om Stephenie Meyers twilight-böcker. Här får jag väl krypa till korset och erkänna att jag inte är ett twilight-fan heller… Jag har helt enkelt har väldigt svårt för vampyrberättelser…Däremot uppskattade jag faktiskt Meyers bok ”Genom dina ögon”.

I ”Fallen ängel” skildras hur en vanlig tjej obönhörligt dras till en mystisk kille med övernaturliga krafter. Attraktionen flammar upp mellan dem och känslorna växer sig allt starkare, men ska hon i tid förstå hans sanna natur? Känns ingredienserna igen?

Att han i den här boken är en fallen ängel och inte en vampyr, känns mer sympatiskt tycker jag, men håller storyn måttet? Tveksamt. Fitzpatrick åstadkommer en blek Stephenie Meyer-kopia, eller vad tycker ni? Vore kul att höra twilight-fansens åsikter!

 

2 Comments so far ↓

  1. Zachan skriver:

    Jag kallar mig inte direkt Twilight-fan men tycker hemskt mycket om böckerna.

    Jag tycker att ”Fallen ängel” är en spännande historia och en bok man sträckläser. Man ville liksom veta hur det skulle sluta och det illa kvickt. Men Twilight är bättre, utan tvekan. ”Fallen ängel” har lite kopia-stämpel, men det tycker jag inte direkt stör i boken. Historian är inte den bästa men den är ju som sagt väldigt spännande och det får den många plus för av mig.

  2. Gunilla skriver:

    Kul att hitta din blogg – ska titta mer noga på den vid tillfälle.