”Etthundra mil” – feelgood av Jojo Moyes

Written by Maria Ragnarsson on oktober 17th, 2014

Den brittiska författarinnan Jojo Moyes gjorde 2012 succé med boken ”Livet efter dig”. Boken är en annorlunda kärlekshistoria mellan en handikappad man och hans sköterska. Faktiskt påminner mig boken en hel del om filmen ”En oväntad vänskap”, som jag tyckte så mycket om!

Nu är Moyes tillbaka med ännu en bladvändare: ”Etthundra mil”. Ska man sätta en etikett på Jojo Moyes böcker skulle det kunna vara ”intelligent feelgood”. Åtminstone tycker jag att hennes böcker håller bra kvalitet i feelgood-genren.

”Etthundra mil” är en kärleksberättelse mellan den ensamstående tvåbarnsmamman Jess och IT-miljonären Ed. Han åtar sig att skjutsa Jess och hennes barn till en matematiktävling i Skottland. Jess dotter är nämligen lite av ett mattesnille och familjen hoppas på att hon ska vinna första pris i Skottlands matematikolympiad. Prispengarna behövs för att dottern ska kunna acceptera en plats på en bra privatskola.

Till viss del känns handlingen som en modern askungesaga för vuxna. Men är det egentligen så modernt, att låta en rik man undsätta en fattig kvinna? Nåväl, Moyes får ändå till det ganska bra, även om boken inte på långa när spelar i samma division som ”Livet efter dig”. Men klart godkänt blir det!

Moyes - Etthundra mil

Läs mer om Jojo Moyes och hennes böcker.

 

2 Comments so far ↓

  1. Anonymous skriver:

    Den är oerhört bra!! Kände för att läsa en feelgood bok och den här var/är perfekt! Definitivt en bok jag tänker läsa om. Har ”Livet efter dig” på listan, vad glad är att jag köpte den i samma stund som jag köpte ”Ett hundra mil”. Kul att den fått så bra respons 🙂 !!

  2. Maria Ragnarsson skriver:

    Den som ändå hade ”Livet efter dig” kvar att läsa! Du kommer säkert att tycka om den!