”En sannolik historia” av Karin Alvtegen

Written by Maria Ragnarsson on oktober 27th, 2010

Omslaget till den här boken känns inbjudande i höstmörkret och jag får lust att brygga en kopp te, tända några ljus och sätta mig i läsfåtöljen.

I Alvtegens bok möter vi Helena, som kämpar på för att driva och underhålla ett fallfärdigt hotell i Norrland. Helena är frånskild och har en tonårsdotter som inget hellre vill än att flytta till sin pappa i Stockholm. Förbi kommer en rik finansman som har tappat bort sig själv och som har förlorat livslusten. Han tar in på det lilla hotellet där han -utan avslöja sin identitet- anställs som målare. Tycke uppstår. En sannolik historia? Det får vara osagt, men jag trollbinds av berättelsen från första till sista sidan. Särskilt intressant tycker jag att Helenas granne Verner är. Han är en udda fågel som läser av människors sinnesstämningar och som har förmågan att se auror. Helt klart en fascinerande bifigur! Sammanfattningsvis en läsvärd och stämningsfull roman som man sannolikt blir glad av att läsa. En pärla!

 

1 Comments so far ↓

  1. Annelie skriver:

    Jag har just läst ut boken. Håller inte riktigt med dig. Tyckte att den var ganska seg de första 150 sidorna och på slutet gick det väldigt fort allting. Ketchup effekt. Tyckte bäst om den 4/5 av boken, när Anders och Helena närmar sig varandra.