”En dag” av David Nicholls

Written by Maria Ragnarsson on februari 7th, 2011

Så här inför alla hjärtans dag vill jag tipsa om en unik kärlekshistoria, med ett briljant upplägg: En dag av David Nicholls. Den 15 juli 1988 tillbringar Dexter och Emma en natt tillsammans efter sin universitetsexamen. Dagen efter skiljs de åt, men de behåller kontakten genom åren. Läsaren får följa Emma och Dexter en dag varje år, närmare bestämt den 15 juli.

Emmas och Dexters förhållande genomgår med tiden många olika stadier. Deras relation pendlar mellan vänskap, kärlek och tillfälligt avståndstagande. Författaren lyckas levandegöra hur kärleks- och vänskapsrelationer förändras över tiden. Berättelsen är finurlig, humoristisk och på samma gång sorglig. Inte konstigt att boken har blivit lite av en snackis och att den toppar försäljningslistorna i flera länder.

Möjligen kan jag tycka att boken bitvis blir något pratig. Å andra sidan kanske det är just denna fyllighet som gör karaktärerna så levande. Det här är utan tvivel en berättelse som jag kommer att bära med mig länge! Ska bli spännande att se filmen som visst lär komma till sommaren. Läs och njut!

 

Comments are closed.