Elvira boktipsar!

Written by Maria Ragnarsson on november 21st, 2011

Vår prao-elev Elvira Lilja (16 år) delar här med sig av sina boktips:

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

Boken handlar om den tolvårige pojken Oskar som är utstött och mobbad. Men en dag flyttar det in en tjej i porten bredvid hans. De blir vänner och senare inleder de en relation. Men det är något konstigt med henne. Hon äter ingenting och hon kommer bara ut på natten. En fantastisk och skrämmande bok om vampyrer, svek, vänskap och främst kärlek.

Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck

Boken handlar om Agnes som nyss har flyttat från Stockholm till Umeå. Hon har bestämt sig för att inte längre vara den tjejen som ingen lägger märke till. Hon ska börja om med allt! Men allt blir inte som Agnes har tänkt sig… En väldigt rolig och snabbläst bok med mycket humor och kärlek.

Syskonkärlek av Katarina von Bredow

Boken handlar om Ludvig och Amanda. De är syskon. Men de älskar varandra och de inleder ett kärleksförhållande. I början är det inga problem, men de inser ganska snart att det inte är så lätt som det verkade. Och en dag går allt snett…En stark och svidande roman som fick mig att gråta. En av de bästa böckerna jag har läst.

De utvalda: Tankeläsaren av Kristin Cashore

Boken handlar om Kasta som är slagskämpen som ingen kan besegra. Men när Kasta möter prins Po förändras allt. Po är mystisk, svårslagen i strid och har ögon som ser rakt igenom henne…Kasta märker att Po döljer någonting. Men vad? Samtidigt gör Kasta och Po allt de kan för att besegra ondskan. En stark och känslofylld roman med karaktärer som man inte vill släppa.

    

Vampyrens märke (House of Night 1) av P.C. Cast och Kristin Cast

Boken handlar om Zoey som är en helt vanlig tjej med tonårsproblem…Men när hon blir märkt till vampyr vänds hela hennes liv upp och ner. Hon börjar på nattens hus, ett internat för vampyrer. Hon har fått speciella krafter av Gudinnan Nyx och när hon kommer till nattens hus förändras allt. En rolig bok med mycket humor, vampyrer och kärlek.

Skrivet av Elvira Lilja.   

 

1 Comments so far ↓

  1. Annelie skriver:

    Fint skrivet Elvira! Du är en hejare på detta också!