”Drömtolkning – Guida dig själv till ett bättre liv” av Johan Ohlson

Written by Maria Ragnarsson on januari 27th, 2011

För mig är det självklart att ta drömmar på allvar. En dröm kan ge så många insikter om den aktuella livssituation som man befinner sig i, att det vore direkt korkat att inte lyssna! Drömmarnas symbolspråk upphör inte att fascinera mig.

Johan Ohlsons bok tillhör en av de bättre i denna genre. Som en intressant bakgrund redogör han för den moderna drömtolkningens rötter och jämför Freuds och Jungs syn på drömmar. Författaren går igenom diverse begrepp, han kommer in på olika typer av drömmar och han går igenom vanliga drömmotiv. Texten är lättläst och upplägget pedagogiskt. Möjligen är startsträckan lite väl lång innan det blir dax att börja arbeta med de egna drömmarna.

Det jag framför allt uppskattar är det avslutande kapitlet ”Tolkningsguiden” där läsaren får ett slags verktygslåda till hjälp för att kunna tolka drömmar på egen hand. Metoden som presenteras känns modern, fräsch och enkel att använda. Helt klart ett spännande sätt att närma sig sina drömmar på! Som komplement kan man dock behöva utrusta sig med böcker om mytologi och symboler, för detta är vare sig ett drömlexikon eller ett symbollexikon.

 

Comments are closed.