”Dollar” av Lee Child

Written by Maria Ragnarsson on mars 19th, 2011

Jack Reacher, f.d. militärpolis numera vagabond, kliver av bussen i en sömnig amerikansk småstad. Någon timme senare när han sitter på ett café och intar sin frukost, grips han misstänkt för mord. Reacher är oskyldig, men som främling på den vanligtvis så idylliska orten blir han omedelbart misstänkt och häktad. För skurkarna framstår han som den perfekte syndabocken. Mot sin vilja dras Reacher in i en förfalskningshärva. Med sin militära bakgrund är Reacher tränad i strid, han är kvicktänkt, intelligent, sympatisk och tvekar inte att röja fula fiskar ur vägen. Han är en actionhjälte i bästa supermanstil.

Dollar är den första Jack Reacher-thrillern och finns nu även som ljudbok, behagligt uppläst av Magnus Roosmann. Boken passar perfekt att lyssna på i bilen när man pendlar till jobbet för det här är god förströelselitteratur. Spänning, högt tempo och en enkel men intressant intrig bidrar till underhållningen. Samtidigt är boken ganska ytlig och lär knappast vidga dina vyer. Naturligtvis förstår man också att Reacher kommer att klara sig ur knipan med livet i behåll, så på det viset är handlingen förutsägbar. Det finns åtminstone tretton böcker i serien och så länge lär knappast mitt intresse för Jack Reacher hålla, men en eller ett par böcker till kan jag mycket väl tänka mig.

 

1 Comments so far ↓

  1. Feuerzeug skriver:

    Mitt intresse håller fortfarande i sig. Man vet alltid vad man får med Lee Child och Jack Reacher. Väldigt bra säkert kort när jag behöver lite hård deckare med svår machoman i huvudrollen.