”Dimensioner” första boken i Nova-trilogin av Sofie Berthet

Written by Maria Ragnarsson on juli 4th, 2016

”Dimensioner” är en spännande dystopi som utspelar sig i Trelleborgstrakten. Intrigen är lånad från Terminator-filmerna med 17-åriga Nova i rollen som en skånsk Sarah Connor.

När berättelsen börjar lever Nova som vilken tonåring som helst. Men så möter hon Alex och förälskar sig handlöst. Den gåtfulle och mystiske Alex visar sig komma från framtiden. Nova själv upptäcker att hon har en speciell förmåga att resa i tiden, mellan dimensionerna. Alex avslöjar att han har kommit för att skydda Nova. Men varför och från vem? En bladvändare med ingredienser som magi, vardagsliv, kärlek och relationer.

De övernaturliga inslagen balanseras av jordnära vardagsskildringar och pirrande tonårsförälskelse i en väl avvägd blandning. Mixen är precis rätt för att skapa en illusion av trovärdighet och realism mitt i det overkliga. Du ska alltså inte förvänta dig action-scener som avlöser varandra i denna välskrivna ungdomsroman!

Sofie Berthet är en svensk ungdomsförfattare bosatt utanför Lund. Dimensioner är första delen i Nova-trilogin. Ser fram emot fortsättningen!

image

 

1 Comments so far ↓

  1. Maddes bokblogg skriver:

    Denna gillade jag också! Undrar när fortsättningen kommer.