Brukar du läsa om böcker?

Written by Maria Ragnarsson on november 5th, 2011

Det brukar sannerligen inte jag! Tänk så många spännande nya böcker som ges ut hela tiden! Den senaste tiden har jag dock roat mig med att läsa om första delen av Tolkiens berömda trilogi Sagan om ringen.  Fast efter nyöversättningen för några år sedan kallas trilogin Ringarnas herre och del ett heter Ringens brödraskap. Hur som haver så gjorde böckerna stort intryck på mig som tonåring och det är med äkta fascination som jag läser om böckerna. Ikväll hägrar filmen, som jag naturligtvis också har sett förut. Det känns kul att riktigt djupdyka i ett verk och upptäcka nya aspekter och detaljer. Kanske är det just det som är tjusningen med att läsa om böcker? Brukar du läsa om böcker?

 

3 Comments so far ↓

  1. Monika skriver:

    Jag önskar verkligen att jag hade tid att läsa om böcker jag gillat, men det kommer ju så mycket nytt hela tiden…

  2. Gunilla skriver:

    Nej, jag läser så långsamt så jag är glad för de böcker jag läser en gång. Men Ringen-filmerna har jag sett flera gånger (och självklart också läst böckerna – en gång;)).

  3. Maria skriver:

    Efter att precis ha läst första delen i serien och sett filmen slår det mig att filmen är mer krigisk. Håller du med?