”Ängelns lek” av Carlos Ruiz Zafón

Written by Maria Ragnarsson on augusti 28th, 2009

Huvudpersonen i ”Ängelns lek” är en ung man vid namn David Martín. Han arbetar som journalist och författare och får en dag ett märkligt erbjudande av en mystisk förläggare vid namn Andreas Corelli. David ska få en stor summa pengar mot att han skriver en bok av ett slag, som aldrig tidigare skådats.

Carlos Ruiz Zafón är onekligen en fantastisk berättare. Men trots att jag sträckläste ”Ängelns lek”, tycker jag inte att boken är lika bra som föregångaren ”Vindens skugga”. Visst har författaren lyckats att knåpa ihop en spännande historia, men jag förväntade mig mer av slutet. Jag hade uppskattat ifall mystiken kring ängeln, förkroppsligad av förläggaren Andreas Corelli, hade skingrats mer. Dessutom hade jag hoppats på att få trovärdiga förklaringar till de mord, som berättelsen kantas av. Jag blev besviken över att som läsare bli sittandes med känslan, att allt bara var en lek som ängeln ägnat sig åt.

 

Comments are closed.