”Amaryllis: älskad vinterblomma” – ljuvlig blombok av Susanna Rosén

Written by Maria Ragnarsson on december 6th, 2013

Susanna Roséns bok Amaryllis är en riktig julkaramell för läsare som längtar efter den där rätta jul- och vinterstämningen! Jag plockar utan att tveka in Roséns bok bland årets bästa fackböcker i kategorin hem och trädgård!

Vackra, stämningsfulla foton på denna lättskötta och förtjusande blomma som har blivit så vanlig i våra hem. Fängslande fakta om amaryllisens historia och ursprung, samt en närmare presentation av 100 olika sorter. Blir man inte lyrisk så säg! Jag har i alla fall sprungit benen av mig i jakten på annorlunda och udda lökar att driva. På nätet finns förstås många olika sorter att välja på, men det gäller att beställa och plantera i god tid om man vill få blommor lagom till jul…Tur kanske att det finns färdigplanterade lökar att köpa och njuta av!

Jag ser fram emot utmaningen att ta hand om amaryllislökarna och spara dem till nästa vinter! Återstår att se om jag lyckas! Roséns trevligt skrivna amaryllis-bok har potential att bli lika omtyckt som blomman – nästan i alla fall!

        amaryllis omslag

 

1 Comments so far ↓

  1. Gunvor skriver:

    Så fina bilder på hennes blogg.
    Gunvor