”6 kilo på 6 veckor” av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson

Written by Maria Ragnarsson on januari 15th, 2011

Första veckan: I en vecka har jag nu försökt följa bokens dag för dag-program. Det har väl tyvärr inte gått sådär jättebra…Att enbart tillaga de recept som boken innehåller har inte fungerat i praktiken. Födelsedagsfirande, semla på jobbet, lunch på stan – det är sådant som har gjort det svårt att följa bokens menyförslag. Mellanmålskapitlet hade dock gärna fått vara fylligare med fler förslag! Förutsatt att vågen visar rätt tycks jag trots allt ha gått ner ett kilo. Eller har jag kanske bara blivit av med lite överskottsvätska? Jag kämpar vidare!

Andra veckan: Suck. Ännu fler avvikelser från programmet när det gäller maten och utebliven eller ytterst marginell viktnedgång…På motionsfronten har jag dock varit ovanligt flitig. Jag har simmat, gympat och gått promenader. Jag tar nya tag på matlagningsfronten!

Tredje veckan: Nej, nu tappar jag sugen! Upp två hekto på en vecka! Och jag som varit så flitig med att röra på mig! Ätit ungefär som vanligt, men lagat en del rätter från boken. Behöver minska 3 kg för att få normalt BMI. Varför ska det vara så svååååååååårt????

Fjärde veckan: Jag börjar tro att man för att följa bokens dag-för-dag-program behöver sex veckors semester i hemmets lugna vrå. För hur ska man annars kunna laga alla luncher och middagar? Denna vecka har jag bara lagat några rätter från boken. I övrigt har jag försökt äta sunt och motionerat en del. Resultatet? Har gått ner några hekto, så nu går det i alla fall åt rätt håll igen! Men det går verkligen i deprimerande snigelfart!!!

Femte veckan: Den här veckan har jag många synder på mitt samvete, bland annat smörgåstårta och motionsskolk. Barnen har varit sjuka och jag har inte haft ork att gympa. Relativt oförändrad vikt.

Sjätte veckan: Det har nu gått 6 veckor, men jag har inte gått ner 6 kilo, snarare dryga kilot. Jag har inte följt bokens dag-för-dag-program till punkt och pricka, men  jag kommer fortsätta att laga rätter från boken. Jag kan rekommendera boken enbart för de goda receptens skull, även om jag saknar pasta, ris och potatis.

 

4 Comments so far ↓

 1. Johan skriver:

  Vilken lyx att få en Semla på jobbet. Det har vi inte fått.

 2. Maria skriver:

  Bibliotekschefen bjöd…Årets första semla smakade underbart!

 3. Britta skriver:

  Grattis – du har redan vunnit en vinst, och det är motivationen. Resten kommer så misströsta inte!!

 4. Ingrid Isaksson skriver:

  Trägen vinner!