Härliga sommarlätta kokböcker!

Written by Maria Ragnarsson on juli 11th, 2014

Det har getts ut ett antal böcker om 5:2-metoden. Åsa Swanbergs ”Succémetoden 5:2: Enkla, snabba recept för fastedagar”  är en renodlad kokbok med recept som passar under veckans två halvfastedagar. Själva metoden, som i korthet går ut på att man halvfastar två dagar i veckan och äter normalt övriga dagar, beskrivs inte närmare i boken. Men för den som vill pröva metoden, eller som bara är sugen på enkla, sommarlätta recept, passar Swanbergs kokbok utmärkt!

Recepten är enkla och inspirerande, vilket bidrar till att detta är en av de bättre 5:2-kokböckerna. Själv är jag inte särskilt intresserad av att börja med någon diet, men uppskattar de kalorisnåla maträtterna och de läckra mellanmålsförslagen. Vad sägs exempelvis om en skål keso med kardemumma och hallon till kaffet? Kryddor behöver man inte snåla på och färska bär är ju mumsigt!

hallon och keso

En annan bok som kan passa så här i semestertider är ”Semester: Från försommarfest till kräftskiva” av Jens Linder och Johanna Westman. Att blädderläsa kokböcker är inte så tokigt och denna är inget undantag!

sommarläsning

 

Comments are closed.