2012 är här och det riktiga livet börjar, eller?

Written by Maria Ragnarsson on januari 2nd, 2012

Såhär vid nyår avläggs många nyårslöften. Vi är många som hyser förhoppningar om ett nytt, sundare liv. Kanske föreställer du dig att det är nu, som det verkliga livet äntligen ska börja?

I sin nya novellsamling När börjar det riktiga livet betraktar Fredrik Lindström våra ansträngningar och förberedelser inför den dag då livet verkligen börjar. Fast ironiskt nog är det livet som passerar medan vi är upptagna med att göra upp planer inför morgondagen…

Att skriva kort och kärnfullt, men ändå levande och uttrycksfullt är en konst som ”språkmannen” Fredrik Lindström behärskar till fullo. Språkligt och innehållsligt är de korta novellerna i När börjar det riktiga livet en njutning att läsa! Novellsamlingen tillhör det bästa som jag har läst i denna genre på länge. Lysande Fredrik!

Novellen Gosedjuren handlar om en liten gosse, som inte förmår att dela med sig av sitt materiella överflöd, som inte förmår att ge av hjärtat.  En tankeväckande berättelse om hur föräldrar visar sina barn, eller inte visar sina barn, kärlek genom att överösa dem med grejer.

I novellen Kvalitetstid kommer författaren in på vår tendens att göra så många saker som möjligt samtidigt. Att effektivt utnyttja alla transportsträckor, att tidsplanera och schemalägga, för att få så mycket kvalitetstid som möjligt…

En tänkvärd och småhumoristisk pärla till bok att börja det nya året med!

 

2 Comments so far ↓

  1. Gunilla skriver:

    God fortsättning på det nya året!

  2. Maria Ragnarsson skriver:

    Detsamma! 🙂